من ناصر زرین قلم (Nasser Zarringhalam) برنامه نویس هستم و تجارب بسیار زیادی در زمینه کد نویسی با زبانهای مختلف دارم، میخواهم دانسته ها و تجارب خود را در مقاله (چگونه یک برنامه نویس شویم) با شما به اشتراک بگذارم
برنامه نویس، معمولا به عنوان توسعه دهنده یا کد نویس شناخته می شود که معمولا به انگلیسی programmer گفته میشود. برنامه نویس کسی است که کدی را به زبان کامپیوتر می نویسد و آزمایش می کند که برنامه های نرم افزاری را قادر به کار کند. برنامه نویسان معمولا از زبان های برنامه نویسی مختلفی مانند پایتون، جاوا، سی پلاس پلاس و جاوا اسکریپت برای ایجاد برنامه های کاربردی نرم افزاری، وب سایت ها، بازی های ویدیویی و سیستم ها استفاده می کنند.
وظایف یک برنامه نویس عبارتند از:
- کد نوشتن
- اشکال زدایی
- نگهداری نرم افزار
یک برنامه نویس وظایف بیشتری دارد اما در اینجا مهمترین وظایفی گفته شده است که یک برنامه نویس باید انجام دهد.
چگونه یک برنامه نویس شویم؟
در اینجا نحوه تبدیل شدن ناصر زرین قلم (Nasser Zarringhalam) به یک برنامه نویس حرفه ای گفته شده است، برای برنامه نویس شدن می توانید این مراحل را دنبال کنید:
- انتخاب زبان برنامه نویسی: اول از همه باید زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید. من زبان هایی مانند پایتون، جاوا اسکریپت، جاوا و سی پلاس پلاس را توصیه می کنم، آنها زبان های برنامه نویسی خوبی برای شروع هستند.
- یادگیری اصول برنامه نویسی: شما باید از مفاهیم اولیه کلون ها، حلقه ها، توابع و ساختارها آگاهی کافی داشته باشید. منابع آنلاین مانند دوره ها و کتاب های الکترونیکی می توانند مفید باشند.
- پروژه های کوچک را تمرین و انجام دهید: با انجام پروژه های کوچک و تمرین های برنامه نویسی مهارت های خود را ارتقا دهید. سایت هایی مانند LeetCode و HackerRank می توانند به شما کمک کنند.
- استفاده از منابع یادگیری آنلاین: از منابع یادگیری آنلاین مانند Coursera،Udemy و Khan Academy استفاده کنید. این منابع دوره های مختلفی را در زمینه برنامه نویسی ارائه می دهند.
- شرکت در انجمن ها و گروه های برنامه نویسی: بهتر است به انجمن ها و گروه های برنامه نویسی بپیوندید تا از تجربیات دیگران بهره مند شوید و سوالات خود را بپرسید. سایت هایی مانند Stack Overflow و GitHub برای این منظور مناسب هستند.
- پروژه های واقعی را انجام دهید: پس از کسب دانش کافی از مهارت های اساسی، پروژه های واقعی را انجام دهید.
- به روز ماندن با فناوری های جدید: دنیای برنامه نویسی به سرعت در حال تغییر است. با خواندن مقالات، شرکت در وبینارها و دنبال کردن اخبار فناوری به روز باشید.
ناصر زرین قلم (Nasser Zarringhalam) با این مراحل، برنامه نویسی را یاد گرفت و هم اکنون یک برنامه نویس حرفه ای است. بنابراین با مراحل فوق می توانید هر زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید، اما همه چیز به تلاش و تمرکز شما برای یادگیری برنامه نویسی بستگی دارد.
چقدر طول میکشد تا برنامه نویس شویم؟
در پاسخ به این سوال که برنامه نویس شدن چقدر طول میکشد پاسخ صحیحی وجود ندارد برای اینکه برای پاسخ به این سوال می بایست ابتدا یک شاخص (میزان) داشت. برای مثال برنامه نویسی که میتواند یک پروژه دانشجویی بنویسد با برنامه نویسی که میتواند نرم افزارهای سازمانی را طراحی و پیاده سازی کند قطعا متفاوت است.اگر منظور شما دانستن دستورات یک زبان برنامه نویسی و انجام پروژه های ساده است که میتوان گفت در زمان کمتر از ۳ ماه میتوان آن را آموخت، ولی برای برنامه نویس شدن حرفه ای می بایست انواع پروژه های بزرگ و کوچک را انجام داد تا تجربه کافی کسب گردد.
در ادامه به برخی از مواردی که در مدت زمان برنامه نویس شدن تاثیر دارند آورده شده است:
- نوع زبان برنامه نویسی
- میزان تسلط به برنامه نویسی
- میزان دسترسی به منابع
- داشتن تجهیزات لازم
- ضریب هوشی فرد
- پشتکار فرد
تمامی موارد فوق میتواند در مدت زمان برنامه نویس شدن تاثیر مستقیم داشته باشد. برای مثال پشتکار فرد میتواند یک پارامتر بسیار مهم در برنامه نویس شدن فرد داشته باشد. چه بسیارند افرادی که تمایل دارند برنامه نویس شوند ولی برای رسیدن به آن تلاشی انجام نمیدهند!
مسیرهای شغلی برنامه نویسی چیست؟
در اینجا تمام مسیرهای شغلی برنامه نویسی آمده است:
- برنامه نویسی وب
- برنامه نویسی دیتابیس
- برنامه نویسی موبایل
- برنامه نویسی کامپیوتر
- برنامه نویسی بازی های ویدیویی
تمام این مسیرهای شغلی خوب هستند، اما رایج ترین مشاغل حوزه برنامه نویسی مربوط به برنامه نویسی کامپیوتر است.
زبانهای برنامه نویسی قدیمی کدامند؟
زبان برنامه نویسی نسبت به بسیاری از علوم، رشد بیشتری داشته است. بصورتی که بسیاری از زبانهای برنامه نویسی که چندین سال پیش بسیار پر طرفدار بوده الان از رده خارج شده است. در ادامه میخواهیم برخی از زبانهای برنامه نویسی قدیمی را نام ببریم تا با آنها آشنا شوید:
- زبان برنامه نویسی اسمبلی ((Assembly
- زبان برنامه نویسی فاکس پرو (Foxpro)
- زبان برنامه نویسی فورترن (FORTRAN )
- زبان برنامه نویسی الگول (ALGOL )
- زبان برنامه نویسی کوبول (COBOL )
- زبان برنامه نویسی بیسیک (BASIC )
- زبان برنامه نویسی پاسکال (PASCAL )
- زبان برنامه نویسی اسمال تاک (Smalltalk )
- زبان برنامه نویسی سی (C)
- زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس (C++)
- زبان برنامه نویسی مطلب (MATLAB )
- زبان برنامه نویسی آدا (Ada)
- زبان برنامه نویسی پرل (Perl )
زبانهای برنامه نویسی جدید کدامند؟
همانگونه که قبلا گفته شد زبانهای برنامه نویسی همه روزه در حال بروز شدن و افزایش امکانات تحت ورژن های جدید هستندزبانهای برنامه نویسی که در حال حاضر برای پروژه های تولید نرم افزار از آن استفاده میشود عبارتند از:
زبان برنامه نویسی جاوا (JAWA)
زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
زبان برنامه نویسی دات نت (.NET)
زبان برنامه نویسی پی اچ پی (PHP)
زبان برنامه نویسی سی شارپ (C#)
درآمد یک برنامه نویس چقدر است؟
درآمد یک برنامه نویس بسته به سطح مهارت و رشته برنامه نویسی متفاوت است، اما متوسط درآمد سالیانه یک برنامه نویس در ایالات متحده ۷۳۰۰۰ دلار، متوسط درآمد سالیانه برنامه نویسان مبتدی ۶۳۰۰۰ دلار و متوسط درآمد سالیانه برنامه نویسان حرفه ای ۹۲۰۰۰ دلار است.
برنامه نویسان ایالات متحده به طور متوسط ۳۱ دلار در ساعت درآمد دارند.
از اینکه در مقاله «چگونه یک برنامه نویس شویم» با ما همراه بودید از شما متشکریم.
نویسنده مقاله: ناصر زرین قلم (Nasser Zarringhalam)