مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: امروز ۳۳ درصد متقاضیان کار را دانشگاهیان تشکیل میدهند که این قشر اغلب پشت میزنشین میشوند.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی ادارهکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، علی اکبر لبافی در جلسه شورای اداری رشتخوار اظهار داشت: یکی از چالشهای موجود بر سر سرمایهگذاری در سطح استان در برنامه اول تا سوم توسعه را نسبت سه درصدی جویندگان فارغالتحصیل دانشگاهی نسبت به کل جویندگان شغل تشکیل میدهند
لبافی افزود: از طرفی دانشگاههای ما هم نیاز شغلی متقاضیان را برآورده نکرده و آموزش نداده است و پذیرش دانشجو ندارند و این یک معضل است که باید حل شود.
وی با تاکید بر نیاز سنجی شغلی در سطح استان و وجود چالشهایی مانند اشتغال تورم و فرهنگ کار گفت: دانشگاه باید شغلهایی مورد نیاز جامعه را آموزش دهد.
وی گفت: در استان خراسان رضوی یکمیلیون و ۹۵۰ هزار نفر نیروی فعال داریم که حدود یکمیلیون و ۷۵۰ هزار نفر آنان را شاغلان تشکیل میدهد و بیش از ۲۰۰ هزار نفر در استان خراسان رضوی بیکارند.
لبافی افزود: نرخ بیکاری در استان خراسان رضوی ۸.۹ دهم درصد است که دو درصد از نرخ بیکاری کشور کمتر است.
وی با تاکید بر حفظ بازار کار و توسعه آن در استان گفت: باید سالانه علاوه بر حفظ اشتغال یکمیلیون و ۷۵۰ هزار شغل موجود ۸۰ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد کنیم.
مدیرکل کار تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال وظیفه همه آحاد جامعه و قواست اظهار داشت: همه معضلات موجود در جامعه ناشی از بیکاری است و وظیفه اشتغال و سرمایهگذاری وظیفه یک وزارتخانه یا دولت نیست بلکه باید همه تلاش کنند.
لبافی گفت: مسئولان باید برای فراهم کردن اشتغال جوانان و فضای کسب و کار مهارتهای لازم را به جوانان بیاموزند.
وی همچنین در حوزه تعاون اظهار داشت: هدف ما حفظ تعاونیهای موجود و توسعه آنهاست اما سهم تعاون در بحث اشتغال و تسهیلات اقتصادی مناسب نیست.
لبافی با بیان اینکه در برنامه چهارم توسعه برای تعاونیها سطح استان بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص از محل بنگاههای اقتصادی داده شده اما سهم جذب این اعتبار توسط تعاونیها فقط دو درصد بود.
وی با بیان اینکه تعاونیها باید بالندهتر فعالیت خود را پیگیری کنند، گفت: از یکمیلیون و ۷۵۰ هزار شاغل سطح استان فقط ۹۲ هزار نفر آنان در بخش تعاون فعال هستند.